Hjemme med barna

Hjemme med barna

Vi deler tips til aktiviteter, nedlastninger og annet som kan gjøre hverdagen hjemme med barn litt enklere. 

Da skoler og barnehager stengte som følge av corona-situasjonen, ble de fleste familiers hverdag forandret over natten. For mange – inkludert oss i Lappeliten – betyr dette hjemmekontor med viltre og aktive barn som mest av alt vil ha mamma og pappas oppmerksomhet til enhver tid. 

Hjemme med barn i karantene eller hjemmekontor?

I vår nye hverdag behøver vi å finne rom til både jobb, fritid og aktiviteter med barna – og da aller helst innendørs. De kommende ukene/månedene vil komme til å by på utfordringer, men også muligheter til å være sammen på en annen måte enn tidligere. 

For å gjøre din hverdagen din litt enklere, vil vi her publisere nye tips til aktiviteter å gjøre sammen, oppgaver til barna og nyttige lenker daglig.

Vask hendene, host i armkroken, ta vare på hverandre og ha det gøy sammen!

Vi vil gjerne se hva barnet ditt lager! Bruk #Lappeliten på instagram eller send oss en mail på [email protected]

Fargelegging

La barna leke seg med farger! Kanskje vil de til og med tilføre noen nye detaljer på motivene våre?

 

Last ned

Ark til fargelegging

 

Last ned

Ark til fargelegging

 

Last ned

Ark til fargelegging

 

Last ned

Ark til fargelegging

Aktiviteter innendørs

Kino
La barna lage «billetter», slukke lyset og invitere foreldrene til å se familiens favorittfilmen. Kanskje kan dere lage popkorn også?

Pappeske
De fleste har en pappeske eller to, er det stort nok til å fungere som et «hus»? Skjær ut dør og vindu med en tapetkniv, fyll huset med puter, tepper og en lommelykt. Her kan barna kose seg i timesvis.

Bake
Nå som vi helst skal holde oss innendørs, er tiden inne for å ta frem kjøkkenmaskinen. Mange barn synes det er spennende å bake, og ikke minst å  være med på prosessen fra start til slutt – det gir super mestringsfølelse om du lar barna delta aktivt! Kanskje kan dere bake brød til fryseren eller boller til kvelds?

Trolldeig
Gøy for både liten og stor – trolldeig er kjempelett å lage! Alt du trenger er:

  • 2 kopper hvetemel

  • 1 kopp salt

  • 1 kopp vann

  • 1 ss matolje

Alle ingrediensene går i bollen, før du knar alt sammen til en fast og smidig deig. Sjekk om deigen er fast nok ved å trille en liten kule. Deigen er ferdig om kulen fortsatt er rund etter 2-3 minutter. 

Mye godt kan lages på kjøkkenet. La barna ta en kikk i kokeboken og være med på avgjørelsen om hva som skal lages.

 

Andre nyttige lenker

LYDBOK: Brillebjørn som er hjemme fra barnehagen selv om han ikke er syk

Ida Jackson har skrevet og lest inn en herlig lydbok om Brillebjørn som er hjemme fra barnehagen selv om han ikke er syk. Har du et barn hjemme som ville hatt glede av å høre den? Lydboken finner du her

NETTSIDE: SALABY

Salaby er en av landet største – om ikke det aller største – digitale læremiddelet for barn i barnehage og barneskole. Salaby er normalt en betalingstjeneste, men i forbindelse med corona-utbruddet gjorde de plattformen gratis for en periode. 
Salaby barnehage
Salaby skole

 

Se flere blogginnlegg