Merking av klær på aldershjem og sykehjem

Merking av klær på aldershjem og sykehjem

navnelapper - aldershjem sykehjem

På aldershjem og sykehjem er ofte merking av klær obligatorisk. Bruk navnelapper for å unngå at klær forsvinner i vask.

Er du pårørende for noen som skal flytte til aldershjem eller sykehjem? Da har du antageligvis fått beskjed om at klærne til den som flytter inn må merkes nøye med navnelapper.

Det finnes flere typer navnelapper å velge i, og de vanligste er strykefrie klistrelapper (selvklebende) og strykelapper. Disse dekker de fleste behov for merking av klær og eventuelle eiendeler.

Hvorfor er merking nødvendig på aldershjem og sykehjem?

Årsaken til at aldershjem og sykehjem gjerne ønsker at man skal merke klærne til beboerne, er at tøyet vaskes i en felles vask. Da sier det seg selv at det ikke skal mye til før man forveksler plagg dersom det ikke er korrekt merket.

Det er vanlig å merke klær på plaggets vaskelapp eller på selve merkelappen til plagget. Det finnes ulike metoder og ulike navnelapper. De vanligste er strykefrie klistrelapper og strykelapper.

Merk klær med strykelapper eller selvklebende klistrelapper

For plagg som har merkelapp eller vaskelapp, anbefaler vi strykefrie klistrelapper. Disse er de enkleste å feste på plaggets vaskelapp, og de tåler høy temperatur i både vaskemaskin og tørketrommel. Disse er selvklebende, og det eneste du trenger å gjøre er å presse de på en glatt, tørr og ren overflate.

Klistrelapper egner seg også til å merke eiendeler i de fleste materialer.

Skal du merke plagg uten vaskeanvisning eller merkelapp? Da anbefaler vi strykelapper. Disse strykes direkte på plagget, og trenger ikke å festes på plaggets vaskelapp. Strykelapper tåler også vask og tørketrommel.

Navnelapper på ull?

Dersom personen som skal bo på aldershjemmet eller sykehjemmet eier mange ullprodukter, anbefaler vi at du utviser varsomhet dersom du ønsker å benytte strykelapper. Ikke alle ullprodukter tåler varmen fra strykejernet, og plagget kan følgelig ødelegges i prosessen.

Dette ønsker ingen, derfor anbefaler vi at du stryker navnelappen på en tøybit (av eksempelvis bomull), for deretter å sy denne lappen fast til ullplagget. Det er også mulig å prøve seg fram med strykejern på lavere temperaturer direkte på ullen, men dette gjøres på eget ansvar.

Lappeliten: Navnelapper av høy kvalitet

I Lappeliten har vi gjort vårt beste for å levere navnelapper som tåler mye og varer lenge. For å få til det har vi anvendt høymoderne og avansert trykkteknologi i kombinasjon med et slitesterkt materiale vi vet tåler mye.

Navnelappene våre tåler høye temperaturer, og skal derfor sitte på plagg og ting som går gjennom vask i vaskemaskin og oppvaskmaskin. Navnelappene tåler også mikrobølgeovn, tørketrommel og ovn. Er du ikke fornøyd med våre produkter kan du benytte deg av vår fornøydgaranti.