Navnelapper: Skal jeg velge strykelapper eller strykefrie klistrelapper?

Navnelapper: Skal jeg velge strykelapper eller strykefrie klistrelapper?

Trenger man både strykefrie klistremerker og strykelapper, eller holder det med en type? Det kommer an på ditt behov.

Enten du har unger i barnehagen eller på SFO, eller er pårørende av noen som bor på aldershjem eller sykehjem, vet du at merking av klær og eiendeler er fundamentalt for at disse ikke skal forsvinne.

Det finnes flere måter å merke tingene sine på, og navnelapper er både den enkleste og beste måten å identifisere sine eiendeler. Men hva slags type navnelapper bør man velge?

Strykelapper er best på tekstil

Strykelapper er best for merking av klær uten vaskelapp eller merkelapp, samt andre typer tekstiler som behøver merking. Strykelappen festes direkte til plagget eller tekstilet ved hjelp av høy varme. Med et strykejern og medfølgende strykepapir er det en enkel sak å feste navnelappene på det du ønsker.

Legg lappen med tekstsiden opp på tekstilet du vil merke, skru på høyest mulig temperatur på strykejernet, legg strykepapiret over lappen og stryk i 10-15 sekunder. Strykelappen skal nå sitte godt fast i materialet, og tåler både vask og tørketrommel.

Selvklebende klistrelapper sitter godt på glatte overflater

Klistrelapper er den mest populære typen navnelapp. For å feste denne lappen trenger du ingen hjelpemidler annet enn dine egne fingre. Klistrelappene våre har et sterkt lim som sitter særdeles godt på glatte overflater. Skal du merke matboks, vannflaske, verktøykasse eller andre eiendeler? Da gjør klistrelapper susen.

Siden klistrelapper er såpass enkle å påføre, er det vanlig å bruke disse også på klær. Da er det en forutsetning at plagget har en vaskelapp eller en merkelapp som sitter fast i tøyet, slik at man kan feste navnelappen her. Klistrelapper sitter ikke like godt direkte på tekstil på grunn av den ru overflaten, men festes det til vaskeanvisningen sitter den bom fast.

Også selvklebende klistrelapper tåler vaskemaskin og tørketrommel på inntil 60 grader, samt oppvaskmaskin, mikrobølgeovn og ovn.

Både klistrelapper og strykefrie lapper i farger

Mange leverandører av navnelapper leverer kun selvklebende klistrelapper i farge, og strykelapper i sort-hvitt. Hos Lappeliten kan du derimot bestille både klistrelapper og strykelapper i farger, og du kan velge samme design på begge typene.

At alle navnelappene ser like ut gjør det enkelt å holde styr på plagg og eiendeler. Hos Lappeliten får du rabatt dersom du kjøper et sett med strykelapper og klistrelapper samtidig. Prisen for 120 strykelapper og 120 klistrelapper er 299 kroner. Separat koster disse 179 kroner per pakke.

Hvilke navnelapper velger du: Strykelapper eller strykefrie klistrelapper?