Slik merker du ull og hjemmestrikket tøy med navnelapper

Slik merker du hjemmestrikket tøy med navnelapper

Hvordan merker man best ull og hjemmestrikk med strykelapper? Vi har testet, og i denne teksten deler vi vår erfaring!

Dersom du strikker selv eller er så heldig at du har en i familien som strikker til diner små, har du helt sikkert følt på redselen for å miste hjemmestrikk i barnehagen eller på tur. Ikke bare er det lagt ned mange timers arbeid på de små maskene, plaggene har også en personlig verdi det ikke nødvendigvis lar seg sette en prislapp på.

Merk ull og strikketøy med strykelapper

Strykelapper er en god måte å merke hjemmestrikk og ull for øvrig. Navnelappene sitter godt på all slags ull (både ubehandlet ull og superwash-ull), de er raske å påføre og «smelter inn» i fibrene slik at du er sikker på at de ikke faller av. Og vi vet hva du tenker – det er skummelt å påføre varme på hjemmestrikk, men vi lover deg at det kommer til å gå strålende – så lenge du gjør det i et rolig tempo.

Guide: Slik merker du hjemmestrikket tøy med strykelapper

Det er enkelt å merke hjemmestrikk med strykelapper.
Følg vår trinn for trinn guide, og du vil snart være i mål. Alt du trenger for å komme igang er:

– Strykelapper fra lappeliten.no
– Strykepapir (følger med navnelappene)
– Strykejern

1. Varm strykejernet opp til middels varme (to prikker). Ikke bruk damp.

2. Plasser navnelappen på ønsket område, gjerne i nakken eller i siden dersom plagget skal brukes i barnehage.

3. Legg et strykepapir over navnelappen og området på plagget som strykejernet vil berøre. Husk at strykepapiret er der for å beskytte plagget, så bruk gjerne et tynt kjøkkenhåndkle over strykepapiret dersom du ønsker å beskytte et større område av plagget. Dersom kjøkkenhåndleet er for tykt vil ikke lappen smelte ordentlig, så da kan det hende du behøver en ekstra omgang (men det ser du raskt).

4. Vips, der var navnelappen på plass og klar til bruk!

Klistrelapper – en god (men ikke vaskbar) løsning

Psst! Om du ikke ønsker å merke plagget med strykelapper, kan du selvfølgelig bruke strykefrie klistrelapper. Merk at klistrelappen ikke holder på hjemmestrikk under vask, men dersom du likevel ikke vasker plagget så ofte og trenger en enkel merking er dette å en god løsning.