Slik merker du ull og hjemmestrikket tøy med navnelapper

Slik merker du hjemmestrikket tøy med navnelapper

Hvordan merker man best hjemmestrikk med strykelapper? Vi gir deg løsningen trinn for trinn!

Dersom du strikker selv eller er så heldig at du har en i familien som strikker til dine barn, har du helt sikkert følt på redselen for å miste hjemmestrikk i barnehagen eller på tur. Ikke bare er det lagt ned mange timers arbeid på de små maskene, plaggene har også en personlig verdi det ikke nødvendigvis lar seg sette en prislapp på.

Merk ull og strikketøy med strykelapper

Strykelapper er en god måte å merke hjemmestrikk og ull for øvrig. Navnelappene sitter godt på all slags ull (både ubehandlet ull og superwash-ull), de er raske å påføre og «smelter inn» i fibrene slik at du er sikker på at de ikke faller av. Og vi vet hva du tenker – det er skummelt å påføre varme på hjemmestrikk, men vi lover deg at det kommer til å gå strålende – så lenge du gjør det i et rolig tempo.

Guide: Slik merker du hjemmestrikket tøy med strykelapper

1. Varm strykejernet opp til høyeste varme. Ikke bruk damp.

2. Plasser navnelappen på ønsket område, gjerne i nakken eller i siden dersom plagget skal brukes i barnehage.

3. Legg et strykepapir over navnelappen og området på plagget som strykejernet vil berøre. Husk at strykepapiret er der for å beskytte plagget, så bruk gjerne et tynt kjøkkenhåndkle over strykepapiret dersom du ønsker å beskytte et større område av plagget. Dersom kjøkkenhåndleet er for tykt vil ikke lappen smelte ordentlig, og da kan det hende du behøver en ekstra omgang. Strykelappen er festet korrekt når du ikke kan kjenne lappens kanter når du stryker over den med fingrene, og du kan se plaggets struktur gjennom navnelappen.

4. Vips, der var navnelappen på plass og klar til bruk!

Merke hjemmestrikk med klistrelapper

Vi får ofte spørsmål om klistrelapper kan brukes på ullplagg, og det kan de definitivt! Våre klistrelapper er selvklebende og fester seg godt til ull. En liten ting å være klar over er at hjemmestrikkede klær kommer i mange garnkvaliteter, og at vi derfor ikke kan garantere et varig resultat ved vask. Likevel, i Lappeliten-teamet er vi flere som bruker klistrelapper fast på alt fra ullsokker til strikkegensere, og dette er en god løsning om du ikke ønsker å merke plagget med strykelapper.