Hva trenger barnet til barnehagestart?

Hva trenger barnet til barnehagestart?

Høstens barnehagestart nærmer seg med stormskritt, og det er på tide å starte planleggingen av hva som skal med i hyller og sekk når vi entrer det nye barnehageåret. Som forelder til et barn som skal starte i barnehagen for første gang, er du kanskje usikker på hva barnet ditt egentlig har behov for i løpet av en dag i barnehagen.

14.06.2021

Den første uken i barnehagen er dagene ofte korte, og en av foreldrene er gjerne sammen med barnet store deler av dagen i tilvenningsperioden. Det er nå du har muligheten til å snakke med de ansatte og høste informasjon; hva ønsker de at er på plass av yttertøy? Hvor mye skift vil de ha tilgjengelig på barnets plass? Hvor mange matpakker skal smøres til hver dag? Alle disse spørsmålene som surrer rundt i hodet lenge før dagen faktisk er der. De fleste barnehager har også et informasjonsskriv som forteller litt om hvilke rutiner de har i barnehagen, og hva de trenger at barna har på plass i garderoben.

For å gjøre oppstarten litt lettere, ønsker vi å komme med noen gode tips før oppstart i barnehagen, da vi i Lappeliten har flere barn i både barnehage og skole.

Det første du må gjøre er å se an årstiden og å finne hva slags tøy barnet trenger å ha tilgjengelig. Begynner barnet i barnehage i august holder det med sommerklær og et par sett tykkere tøy og yttertøy i fall det skulle bli noen kalde dager. Begynner barnet senere på året, er gjerne behovet for tykkere tøy og ull til stede. Her har nok både du og barnehagen preferanser, så det lureste er å ta en prat med de voksne som nå skal være sammen med barnet ditt. I tillegg er det veldig viktig å merke alt som sendes med, slik at det også kommer hjem igjen!

Dette bør være tilgjengelig i barnehagen:

Lappeliten sine navnelapper (i tilfelle noe ikke er merket)
Parkdress/vinterdress og regntøy
Sko og støvler/regnsokker
Tynne ullvotter, regnvotter,hals, lue, solhatt og sydvest
To sett mellomlag i fleece eller ull
To eller flere sett med skift (innerste lag)
Solkrem, salve til såre stumper og kuldekrem (etter årstid)
Bleier
Vogn (med myggnett og regntrekk)/reiseseng
Teppe/vognpose etter årstid
Eventuelt bamse og smokk
Tøfler/innesko
Eventuelt en sekk som passer barnets rygg