Navnelapper: Skal jeg velge klistre- eller strykelapper?

Er du usikker på hvilken type navnelapp bør du velge? Vi hjelper deg

Er du usikker på hvilken type navnelapp bør du velge? Vi hjelper deg!

20.10.2017

Det finnes flere ulike typer navnelapper, og det kan kanskje være vanskelig å si hvilken av disse du faktisk trenger. Strykefrie, selvklebende klistrelapper og klassiske strykelapper er blant de mest populære. Vi hjelper deg med å finne ut av hvilken type navnelapp du har behov for.

Navnelapper til det aller meste

Enten du har barn i barnehagen, på skolen, i SFO eller er pårørende av noen som bor på sykehjem, vet du at merking av klær og eiendeler er fundamentalt for at disse ikke skal forsvinne. Kanskje du til og med har behov for navnemerking på arbeidsplassen?

Det finnes flere måter å merke tingene sine på, og navnelapper er både den enkleste og beste måten å identifisere sine eiendeler på. Så kommer spørsmålet – hva slags type navnelapper bør du velge?

Klistrelapper til barn i barnehage og skole

Strykefrie klistrelapper er den mest populære typen navnelapp, både blant småbarnsforeldre og andre. Det er kanskje ikke så rart, for å feste klistrelapper er fort gjort og en løsning som passer perfekt i tidsklemma vi alle kjenner på. For å feste klistrelappen trenger du nemlig ingen andre hjelpemiddel enn dine egne fingre som du på få sekunder presser klistrelappen fast til underlaget med – stort enklere enn det blir det ikke!

Lappelitens klistrelapper har et svært sterkt lim som sitter særdeles godt fast på glatte overflater. Skal du merke matboks, vannflaske, verktøykasse, sko eller andre eiendeler? Da bør du velge klistrelapper.

Se også:

Navnelapper til barn i skole

Klistrelapper – også til klær

Du husker kanskje at foreldrene dine sydde navnelapper i klærne du brukte da du var liten? Heldigvis er alt enklere i dag, og selv om det høres litt for godt ut til å være sant, er klistrelapper nå den enkleste og beste løsningen for deg som skal merke klær.

Siden klistrelapper er veldig enkle å påføre, er det vanlig å også bruke disse på barnas klær. Da er det en forutsetning at plagget har en vaskelapp eller syntetisk merkelapp, slik at klistrelappen kan festes på dette glatte underlaget. Klistrelapper sitter ikke like godt fast direkte på tekstil på grunn av den ujevne overflaten, men om klistrelappen festes til vaskelappen, sitter den som støpt.

Supersøte navnelapper til liten og stor!
Supersøte navnelapper til liten og stor!

Vi vet at dette fungerer – så sikre er vi at vi tilbyr alle våre kunder ett års 100 % fornøyd-garanti. Klistrelappene våre er nemlig testet i alle mulige ulike situasjoner. Vi kjører daglige klesvasker på vårt eget kontor og vi benytter oss av uavhengige småbarnsforeldre landet over som tester våre navnelapper for oss. Klistrelappene er i tillegg testet i oppvaskmaskin, fryseboks, mikrobølgeovn, komfyr, mikrosterilisator, på verktøy, leker, og eiendeler som oppbevares utendørs. Vi vet at du vil elske klistrelappene våre like høyt som det vi gjør!

Strykelapper til sokker, ull og annet uten vaskelapp

Men hva gjør du når du skal merke klær som ikke har en syntetisk vaskelapp å plassere klistrelappen på? Sokker, undertøy, hjemmestrikk og lignende har gjerne ikke et slikt syntetisk underlag som klistrelappen behøver for å sitte godt fast. Da er det strykelapper som gjelder.

Strykelapper er den desidert beste løsningen for å merke klær direkte på tekstil. Disse er perfekte til klær uten vaskelapp eller syntetisk merkelapp, eller andre tekstiler som behøver merking, som for eksempel pledd og kluter. Strykelappene kan til og med brukes på bamser – og det er kjekt, for det blir dårlig stemning om favorittbamsen forsvinner!

Slik fester du strykelapper

Strykelappen festes direkte til stoffet ved hjelp av høy varme. Med strykejern og medfølgende strykepapir er det en enkel sak å feste navnelappene på det tekstilet du ønsker. Legg lappen med tekstsiden opp på tekstilet du vil merke, skru på høyest mulig temperatur på strykejernet (uten dampfunksjon), legg strykepapiret over navnelappen og press godt i 10-15 sekunder – gjenta eventuelt prosessen ved behov. Strykelappen skal bli som ett med tekstilet den festes til og sitte svært godt fast i materialet. De påstrykbare merkelappene tåler klesvask opp til 60 grader og tørketrommel.

Kjøp klistrelapper + strykelapper og få rabatt

Noen ganger har man behov for både klistrelapper og strykelapper. Da kan det være ekstra kjekt å samtidig ha muligheten til å spare litt penger. Kjøper du ett sett strykelapper og ett sett klistrelapper samtidig hos Lappeliten, får du rabatt. Navnelappene må ha samme tekst, farge og motiv. At merkelappene ser like ut gjør det enkelt for liten og stor å holde styr på plagg og eiendeler.

Minilapper er perfekte til de minste tingene!
Minilapper er perfekte til de minste tingene!

Prisen for 120 strykelapper og 120 klistrelapper er 299 kroner. Separat koster disse 179 kroner per pakke.

Store navnelapper – til de større eiendelene

Vil du ha en navnelapp som virkelig skiller seg ut i mengden? Lappeliten var en av de første i Norge som lanserte navnelapper i flere størrelser. Våre store navnelapper kommer i kvadrater, sirkler og rektangler – alt i en pakke!

De store navnelappene er klistrelapper som egner seg svært godt til å merke eiendeler som for eksempel matboks, drikkeflaske og ryggsekk. Disse er spesielt et fint supplement til vanlige klistrelapper, og kan som de vanlige klistrelappene også benyttes i sko.

Jeg vil ha flere anbefalinger!

Vil du ha flere anbefalinger og råd til hvilken type navnelapp du skal velge? Ta kontakt med vår kundeservice! Ring oss på 22 12 00 41 (mandag-fredag 09-15) eller send oss en e-post til [email protected] – vi er eksperter på navnelapper og bistår deg gjerne.