Spørsmål og svar

Nedenfor har vi besvart de vanligste spørsmålene vi mottar fra våre kunder.

Diverse

For å bestille navnelapper på Lappeliten.no, velger du i menyen på toppen av siden hvilken type navnelapp du ønsker å lage. Følg deretter instruksjonene i nummerert rekkefølge. Du velger selv hva som skal stå på navnelappen. Navn eller initialer og telefonnummer er det vanligste. Når du har plottet inn all informasjonen du ønsker å ha på din navnelapp, trykker du på «Kjøp»-knappen nederst på siden.

Du kan velge om du ønsker å designe flere navnelapper, eller gå videre til handlekurven eller kassen, hvor du kan fullføre bestilling og betaling eller be om faktura. Har du spørsmål eller utfordringer ved bestilling er det bare å ringe oss på 22 12 00 41 (mandag-fredag 09-15), eller sende en mail til [email protected].

Pris for et sett klistrelapper à 120 stk er kr 179,-. Pris for et sett strykelapper à 120 stk er kr 179,-. En pakke på et sett klistrelapper + et sett strykelapper koster kr 299,-. Et sett minilapper à 150 stk koster kr 149,-. Et sett store lapper à 33 stk koster kr 179,-.

Til høyre i menyen øverst på siden finner du «Min konto». Her kan du se en oversikt over dine ordre. Dersom du ønsker å bestille en helt lik navnelapp på nytt, kan du gå inn i den enkelte ordre og velge «Bestill på nytt».

Det avhenger av hvilket underlag lappen skal festes på. Mange sverger til klistrelapper, og disse kan festes på de aller fleste ting som har glatte, syntetiske overflater. Eksempel på dette er matbokser, drikkeflasker og sko. Klistrelapper passer også til klær – da må klistrelappen festes på vaskeanvisningen inni plagget.

Skal du merke plagg uten vaskeanvisning, egner strykelapper seg godt. Strykelappene påføres ved hjelp av strykejern, og festes direkte på plaggets fibre. Disse «smelter» inn i tøyet og kan brukes direkte på materialer som ull og bomull. Sørg for at plagget tåler varme før du stryker lappene på.

Du kan forvente å motta lappene innen 2-3 virkedager, avhengig av når du legger inn din bestilling. Normalt produserer vi lappene samme dag hvis bestillingen kommer tidlig på dagen, eventuelt neste virkedag. Deretter er det to dagers postgang som er Postens raskeste alternativ. Vi tilbyr ikke ekspresslevering.

Vi tilbyr direkte kortbetaling via Bambora (bankkort og Vipps). Ønsker du å betale senere kan du velge faktura fra Afterpay (sendes til oppgitt mailadresse ved bestilling). Dersom du velger faktura kan du velge å dele opp din betaling.

Ja, du har muligheten til å velge å betale med faktura. Faktura sendes på mail fra Afterpay.

Vi sender normalt navnelappene en virkedag etter bestilling, og Postens leveringstid er 2-3 virkedager. Dersom du ikke har mottatt dine navnelapper innen rimelig tid, ber vi deg om å kontakte oss på telefon 22 12 00 41 (mandag-fredag 09-15), eller sende en mail til [email protected].

Når du bestiller hos oss vil du motta en bekreftelse hvor du også kan se hvilket design og hvilken tekst du har valgt til dine navnelapper. Dersom du oppdager en feil, må du kontakte oss snarest på telefon 22 12 00 41 (mandag-fredag 09-15), eller sende en mail til [email protected]. Vi har ikke mulighet til å gjøre endringer etter at lappene har gått i trykk.

Vi tilbyr både kortbetaling og faktura til bedrifter. Ved valg av faktura må organisasjonsnummer tastes inn for kredittsjekk. Ved store bestillinger, problemer med bestilling eller spørsmål, er dere velkommen til å kontakte oss.

Lappeliten har som mål å levere et optimalt produkt til våre kunder. Dersom du på noen måte skulle oppleve problemer med produktene du har mottatt fra oss vil du få tilsendt nye eller få pengene tilbake, under forutsetning av at produktet er brukt rett. I enkelte tilfeller vil vi at du returnerer produktene hvis du skal benytte deg av fornøydgarantien. Garantien gjelder ikke ved skrivefeil under bestilling, eller dersom man ønsker å endre design etter bestilling. Garantien gjelder i ett år etter bestilling.

Klistrelapper og minilapper

Våre strykefrie navnelapper har mange bruksområder og kan plasseres på de fleste glatte overflater som vaskeanvisningen i klesplagg, på gymbagen, matboksen, drikkeflasken, med mer. Fest ikke lappen direkte på tekstil – til dette anbefaler vi våre strykelapper.

Våre vanlige klistrelapper er 30×13 mm store. Minilappene er en fjerdedel av størrelsen og måler 15×6,5 mm.

Våre strykefrie lapper egner seg godt til å feste på matboksen, termosen, i skoene, på utstyr og leker med mer. Underlaget må ved påføring være rent og tørt, og gni gjerne litt på lappen slik at alle kanter festes godt.

Ved påføring på plagg skal klistrelappen festes på vaskeanvisningen eller en tilsvarende glatt, syntetisk overflate, og ikke direkte på tekstilet (til dette anbefaler vi strykelapper).

Plagget eller objektet kan gjerne brukes med en gang, men vent minst 24 timer før du eventuelt vasker det. Våre strykefrie lapper tåler opptil 60 graders vask i oppvaskmaskin og vaskemaskin. Klistrelappene tåler også tørketrommel, fryser og mikrobølgeovn.

Ja, våre lapper er slitesterke og kan benyttes i sko. Vi anbefaler imidlertid å ikke feste lappen rett på skoens innersåle, da dette er et område med mye slitasje. Det er best å merke sko enten på siden inni skoen eller på innsiden av «tungen». Klistrelappene sitter også godt på utsiden av skoen – bare se til at underlaget er rent og tørt før du fester lappen.

Den vanligste årsaken til at klistrelappene løsner er at de ikke er festet riktig. Klistrelappene er laget for å sitte på syntetiske materialer og glatte overflater, som må være rent og tørt ved påføring. Når man fester lappen bør man gni med fingeren slik at alle kanter festes godt. Når man merker klær med klistrelapp, må denne festes på vaskeanvisningen i «silkestoff» inni plagget. Vi anbefaler alltid å vente minst 24 timer før plagget eller eiendelen vaskes etterpå. Dersom du fremdeles opplever problemer bes du ta kontakt med oss på mail [email protected], så skal vi hjelpe deg.

Strykelapper

Plasser strykelappen på tekstilet med tekstsiden opp, legg et strykepapir/bakepapir over og påfør varme jevnt i 10-15 sekunder ved hjelp av et strykejern med høyest mulig temperatur. Plagget kan gjerne benyttes med en gang, men vent 24 timer før du vasker det.

Vi anbefaler ikke å stryke navnelappene på klær som ikke tåler høy varme. Da er det bedre å feste strykelappen på et tøystykke som du deretter syr fast i plagget.

Strykelappene er 30×13 mm store, samme størrelse som våre vanlige klistrelapper.

Ja, våre strykelapper kan benyttes på ull. Vi anbefaler å være ekstra forsiktig ved påføring av varme, og at du er nøye med å benytte strykepapiret som følger med. Vi har laget en guide for påføring på ull som du kan lese her (https://lappeliten.no/slik-merker-du-hjemmestrikket-toy-med-navnelapper/).

Dersom strykelappene faller av, er det som regel fordi de ikke har fått nok varme. Det kan være individuelle forskjeller fra strykejern til strykejern som gjør at du må påføre varme lengre enn de anbefalte 10-15 sekundene. Les mer i vår bruksanvisning her. Dersom du fremdeles opplever problemer bes du ta kontakt med oss på mail [email protected], så skal vi hjelpe deg.